Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00
Fuarlarda farkındalık yaratmak
Rakiplerin ve internetin hızlı ilerleyişi, rekabeti tüm sektorlerde hızla arttırmıştır. Bu gelişme karşısında hazırlıksız yakalanmamak için mutlaka farklılık yaratmak zorundayız.
Yurtiçi ve yurtdışı olmak uzere yıllık hedeflerimize ulaşmak için birçok fuara katılıyoruz. Bu fuarlarda yer almaya karar verdikten sonra ilk olarak düşündüğümüz, en iyi yeri en ucuza almak oluyor. Elbette bu önemli ama yeterli degil.
Rakiplerimizin de bulundugu bir fuara katılma kararı aldıktan sonra; sırasıyla şu prosedürü izliyoruz.
Yerleşim planını incelemek (giriş çıkış restoran aktiviteler gibi)
Bize göre önemli firmalar nerede yer almış, bunları incelemek
Standı belirlemek…
Diğer harcama kalemlerini (catering hostes agirlama v.s.) bütçelendirmek
Sonrasında sözleşmeyi yapmak…
Ve sonra fuar tarihini bekleriz...
Fuarlara, sadece yukarıdaki gibi hazırlanarak katılan birçok firma bulunmaktadır. Bu nedenle ziyaretçiler, her yıl sizleri aynı stand ve tarz ile gördüğü için yeni bir ürününüz olamadığını düşünebiliyor ve size uğramadan geçip gidiyor. Yani sizi fark edemiyor… Ya da zamanı çok değerli olduğu için farklı ve dikkatini çeken başka bir firmaya uğruyor. Hatta fuardan sonra ilk görüşmenizde, size, " fuarda yoktunuz" bile diyebiliyor. Ve bunun suçlusu iyi tanıtım ve yönlendirme yapmayan fuar firması oluyor. Kendi açısından haklı olabilir. Ama katılımcı olarak biz “farklı” bir katılım gerçekleştirebiliriz.
Peki nasıl FARKLI olabiliriz?
Öncelikle ekip olarak bir araya gelinerek, (hangi fuar ise) konusuna göre, beyin fırtınası yapılmalı ve yeni fikirler üretilmeli.
Tüm çalışanlar maillerindeki imza bölümünün altına fuarın adı, tarihi ve stant numarasının olduğu maili eklemeli ki; mailleştiğiniz herkes fuarda olduğunuzu bilsin.
Yıllık reklam bütcesi fuar tarihine gore planlanmali ki; fuarın olduğu ay ve hafta dikkate alınarak bölgesel, ulusal ve uluslararası açık hava, gazete-dergi, portal v.b. tüm reklamlarımızda fuarın adı, tarihi ve stant numarası belirtilmeli
Yıl içinde aktivite, toplantılar fuar tarihine göre planlanmalı ki; aynı bütçe ile hem toplantı yapılsın hem fuar standınız ziyaret edilsin. (Toplantı için organizatörden fuar alanında bir salon bile istenebilir)
Yeni bir oluşum içindeyseniz veya yeni bir ürün çıkıyor ise fuar alanı içinde basın toplantısı yaparak duyurulması sağlanabilir.
Katılanacak fuarın konusuna göre gazete, dergi, portal, tv tespit edilmeli ve fuara davet edilmeli, hatta belki de stant içinde küçük bir kokteyl düzenlenmeli
Alım yapacak olan sektörün dernekleri birlikleri tespit edilmeli ve özel bir davetiye ile fuara davet edilmeli. Hatta bir akşam yemeği ve stant içinde kokteyl düzenlenmeli
Önemli alım yapacak firma ve kişiler tespit edilmeli ve stantta randevulu özel görüşmeler yapılmalı
Stant içinde ürünü ön plana çıkaran aktiviteler yapılmalı ve organizatör firmadan bunun duyurulması istenmeli
Stantta ses getirecek bir isim ağırlanmalı ve basın ile paylaşılmalı
…
Gibi birçok çalışma yapıldığı taktirde katıldığınız fuarlardan en üst seviyede verim alabiliriz.
Günümüzde her konuda yaratacak olduğunuz “Farklılık” sizi başarıya götürecektir…
Sevgiler…