• Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Blv. No:266 C İç Kapı No: 34 Çankaya/ Ankara
  • Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00

Elektronik Davetiye Talebi

  • Mustafa Kemal Mah. Dumlupınar Blv. No:266 C İç Kapı No: 34 Çankaya/ Ankara
  • Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00

  • info@itie-company.com

Uluslararası Fuarlara Katılmanın 8 Faydası

Uluslararası ticaretin güncel durumu kadar vizyonunu da temsil eden uluslararası fuar organizasyonları şirketler için pek çok avantajı beraberinde getirir. Her yıl gerek Avrupa’da, gerekse Asya'da ve Amerika’da sektör devlerini bir araya getiren fuarlar küresel ölçekte çalışma kapasitesine sahip işletmelerin ve markaların vitrinini oluşturur. İthalat ve ihracat yapan firmalarla üretim endüstrilerini buluşturan uluslararası fuarların kuruluşlara sağladığı rekabet gücü 8 noktada incelenebilir.

1- Yeni Ürünlerin Tanıtımını Yapmak
Fuarlar, üretim firmaları için hangi sektörde olursa olsun, yeni ürünleriyle ilgili ilk tepkileri ölçebilecekleri mükemmel bir zemin yaratır. Piyasaya sürmeden önce tüketiciler, iş ortakları ve sektör uzmanlarının yeni ürünleriyle ilgili ilk algılarını değerlendirmek özellikle yüksek teknolojinin kullanıldığı otomobil, güvenlik, bilişim, havacılık gibi endüstri kolları için oldukça önemlidir. Tekstil, mobilya ve mücevher gibi yaratıcılığın ve görselliğin ön planda olduğu sektörlerde ise eğilimlere yön vermek ve lider olmak için uluslararası fuarlar iyi bir tanıtım mecrası olur.

2- Marka Tanınırlığını Artırmak
Yeni markalar kadar mevcut markaların tanınırlığını artırmak da uluslararası fuar organizasyonlarının bir işlevi. Markanın ön planda olduğu standlar, sunumlar veya görseller ile fuar ziyaretçilerini etkilemek ve tüketicilerin algısında markayı yerleştirmek mümkün. Ayrıca medyada yer bulan fuar haberleri de markanın imajını olumlu yönde güçlendirir.

 

3- Geniş Bir Hedef Kitleye Tek Seferde Ulaşmak
Doğru tercih edilen yurt dışı fuarları şirketlere farklı özelliklere sahip hedef kitlelerine tek seferde ve yüz yüze ulaşma olanağını sunar. Tüketiciler, tedarikçiler, iş ortakları, medya temsilcileri gibi kuruluşun ihtiyaç duyduğu ve iletişimde olduğu farklı kilit gruplara doğrudan ulaşabileceği ortamı fuar organizatörleri hazırlar. Şirket temsilcilerinin tek yapması gereken, doğru diyalog kanalını hayata geçirmek ve onları satış, reklam veya iş birliği için ikna etmektir.

4- Uluslararası Müşteri Portföyünü Genişletmek
Mevcut müşteriler kadar potansiyel müşterilere bir anda ulaşmak da küresel rekabetin başlıca kurallarından biridir. Özellikle ithalat veya ihracat yapan firma yetkilileri için yurt dışı fuar etkinlikleri yeni müşterilerle tanışmak ve onlara ürün gruplarını veya hizmetlerini doğrudan tanıtmak için mükemmel bir fırsat sunar. Müşteri ziyaretlerini yurt dışında sıkça yapmak maliyetli bir tercih olacağından fuar etkinlikleri sırasında en fazla sayıda kişiye ve kuruluşa ulaşmak, iletişim bilgilerini derlemek, müşteri portföyünü geliştirecek bir veritabanı oluşturmak katılımcı firmalar için bulunmaz bir fırsat niteliğinde görülmelidir.

5- Kurum İmajını Güçlendirmek


Kurulan standlardan, ürünlere, stand hosteslerinin kostümlerinden, sunumlara, afiş ve görsellere kadar tüm fuar ekipmanları kurumun görsel tasarımını ön plana çıkarabileceği unsurlardır. Uluslararası fuar organizasyonu sırasında hem şirket yetkililerinin, hem de stand personelinin iletişim gücü, davranışları ve kullandıkları dil kurum imajını güçlendirmeye yardımcı olur. Ayrıca fuar sırasında marka imajını ve kurum imajını bütünleştirecek farklı stratejilerden de yararlanılabilir.

6- Sektörel Gelişmeleri Yakından Takip Etmek
Uluslararası pazara açılan firmalar için kendi ürünlerini ve hizmetlerini tanıtmak kadar rakiplerinin neler yapabildiğini takip etmek de oldukça önemli hedeftir. Uluslararası tanıtım fuarları, alışveriş fuarları ve forum etkinlikleri sektördeki diğer rakiplerin güçlü ve zayıf yönlerini yakından gözlemlemek, veri toplamak ve yenilikler hakkında bilgilenmek için sıkça kullanılır.

7- İş Birliklerini Güçlendirmek
Yurt dışından yeni müşteriler kazanmak kadar mevcut müşteriler ve tedarikçilerle bağı güçlendirmek isteğindeki firmalar için uluslararası fuarlar güzel bir fırsat sunar. İş birliği ve sözleşme şartlarıyla ilgili ön görüşmeler için fuarlar yeterli süreleri sağlar. Özellikle Çin, Japonya gibi Uzak Doğu ülkelerinde teknoloji veya iş gücü konusunda işbirliği yapmak, ortak stratejiler geliştirmek veya ön sipariş gibi durumları görüşmek için de fuarlar katılımcılara olanak tanır.

8- Pazar Payını Artırmaya Yönelik Stratejiler Üretmek


Yeni ürünleri uluslararası pazara tanıtmak, pazarlama ve satış sözleşmelerini görüşmek pazar payını artırıcı faaliyetler arasında bulunur. Yıllık veya dönemsel yurt dışı fuarları da bu tür stratejiler için hazırlık yapılabilecek süreçlere dahil edilebilir. Ayrıca ihracat firmaları için KOSGEB veya İhracatçılar Birliği desteği gibi teşviklerden faydalanmak da uluslararası fuarlara katılımın bir diğer faydası olarak görülmelidir.

Elbette, tüm bu olanakları şirket yararına dönüştürebilmek zamanında ve doğru planlanan uluslararası fuar hazırlığı adımlarıyla mümkün. Şirketin ürün portföyüne, uluslararası hedeflerine ve zamanlamasına en uygun fuar seçimi deneyimli fuar danışmanları ile birlikte yapılmalıdır. Fuara başvurudan ürün seçimine, stand dizaynına, alandaki konumuna, yabancı dil bilen ve nitelikli stand ekibi oluşturulmasına, en uygun seyahat ve konaklama seçeneklerine karar verilmesine kadar pek çok aşamanın profesyonel bir fuar organizasyonu acentesi ile gerçekleştirilmesi başarılı sonuçlar alınmasını sağlar.